2 d’abril del 2013

Cicle Classica: Recital de guitarra: Jordi Mas i Jaume Torrent| dimecres 10 d'abril | Auditori 19:30h



De manera excepcional aquest mes d'abril hem canviat la programació degut a un problema de salut d’un dels components del grup Trio BHEL..

La Fundació IEN ha programat un concert de música clàssica el mateix dia 10 d’abril a les 19,30 hores a l’auditori de l’Institut d’Estudis Nord-americans. En aquesta segona proposta podrem gaudir del duet que formen Jordi Mas, tenor i Jaume Torrent, guitarra.

Agraïm la seva comprensió per tots els inconvenients causats i esperem comptar amb la seva assistència.
| Entrada gratuïta | 

Jordi Mas, tenor
Neix a Breda (Baix Montseny). Estudia les carreres de piano i cant superiors. Obté premis d’honor de múscia de cambra i cant.
Aquests han estat els seus professors: Anna Luisa Chova, Lorreine Nubar (Juilliard School), Wolfgang Rieger, Dalton Baldwing, Àngel Soler, Carmen Bustamante, Aquiles delle Vigne, Luiz de Moura Castro, Carme Undebarrena, Anna Maria Cardona, Victòria Geli...
Guanya el premi del concurs d’òpera de Sabadell i debuta a la Faràndula amb Il barbiere de Siviglia de Rossini. La temporada 2001 debuta al Gran Teatre del Liceu amb un rol a I puritani. L’any següent guanya les oposicions i entra a formar part del Cor d’aquest mateix teatre. Durant aquests deu anys ha cantat també de solista en produccions com Lady Macbeth, Peter Grimes, Edip, Gaudí, Idomeneu, Manon i recentment en la producció Death in Venice. En el Foyer també ha cantat en diverses ocasions amb molt bona crítica. Ha actuat al Palau de la música com a solista de la missa de la coronació, el réquiem de Mozart, la novena de Beethoven en dues ocasions. Ha actuat en diversos països: França , Itàlia , Alemanya , Suïssa, Jordània i a molts teatres i auditoris de l’estat espanyol i Catalunya.
Recentment ha actuat amb les pianistes Viviana Salisi, Josep Buforn, Idoia Rodríguez i el guitarrista Jaume Torrent oferint cicles de Schubert, Schumann, Blancafort, Montsalvatge, Ravel...
Jaume Torrent, guitarra


Jaume Torrent ha desenvolupat una tècnica guitarrística amb la que aconsegueix una projecció de so superior a la que s'obté amb les tècniques més internacionalment divulgades. Amb aquesta tècnica, Torrent amplia la gamma d'intensitats sonores de la guitarra augmentant la seva capacitat expressiva i possibilitant una equilibrada integració de la guitarra en agrupacions de cambra i orquestrals.
Va iniciar els seus estudis de guitarra amb Gracià Tarragó, deixeble de Miguel Llobet.
La seva presència en els escenaris internacionals és permanent (Espanya, França, Suïssa, Anglaterra, Àustria, Itàlia, Estats Units, Alger, Rússia, Japó, Jordània, Bulgària, etc.) I ha actuat com a solista d'algunes de les més prestigioses orquestres europees i americanes-Orquestra Simfònica de París, Orquestra de Cambra d'Israel, Orquestra Simfònica de la RAI, Dresdner Philharmonie, Filharmònica Nacional d'Ucraïna, Orquestra de la RTV Espanyola, Bilkent Symphony orchesta, Orquestra de la Ràdio Búlgara, Orquestra de la RTV de Luxemburg , American Wind Symphony, Symphony orchesta of Bursa, Westcoast Shymphony Orchestra, Orquestra Simfònica de València, etc. - i ha estat dirigit per directors com R. Frühbeck de Burgos, Ph. Entremont, E. Frühbeck de Burgos, Ph Entremont, E. García Asensio, C. García Asensio, C. Mansur, H. Mansur, H. Pensis, R.
Pensis, R. Austin Boudreau, M. Austin Boudreau, M. Natchev, D. Natchev, D. Tosi, M. Tosi, M. Galduf, I. Galduf, I. Palkin y G. Palkin i G. Aykal, entre otros. Aykal, entre d'altres.
Ha estrenat concerts de reconeguts compositors com J. Cervelló ("La Sexta Nit") i X. Benguerel ("Concertante per a guitarra, percussió i cordes" i "Concert de Tardor" ambdós editats en CD per NAXOS). Ha enregistrat la integral de l'obra per a guitarra sola de H. Villa -Llops (PDI-Spain), l'obra per a guitarra de G. Tarragó (La mà de Guido) i va fer el primer enregistrament mundial en DVD del "Concert d'Aranjuez" de J. Rodrigo sota el patrocini de Pioneer.