9 d’abril del 2013

Concert de Jazz: Toni Solà Quartet | dijous 18 d'abril | Auditori 19:30h



Toni  Solà es un dels més importants saxofonistes del nostre panorama jazzístic i sens dubte el  més important dins dels estils més tradicionals i arrel.lats del jazz a casa nostra. | Entrada gratuïta |  
Al marge de la seva tasca televisiva al costat d´Andreu Buenafuente, amb qui ha treballat desde 1995 en més de 1300 programes al llarg dels anys, Toni Solà ha desenvolupat una fructífera carrera dins del jazz que l´ha dut a treballar amb músics de renom internacional com Gene “Mightyflea”Conners, Bobby Durham, Rob Bargad, Grant Stewart, Harry Allen, Jesse Davis, Charmin Michelle, Ronald Baker, Marc Fosset i especialment Scott  Hamilton, el qual ha col.laborat en el seu disc: “Eigth reasons to listen”- Toni Solà Quartet & Special Guest Scott Hamilton, que representa el seu tercer disc com a líder.              
Apart de liderar el seu quartet composat per Gerard Nieto al piano, Ignasi Gonzàlez al contrabaix i Xavier Hinojosa a la  bateria,  co-lidera el grup”the black key” juntament amb Ramon Fossati i Ignasi Terraza, és membre de grup “Open Gate” de Susana Sheiman, acompanaya habitualment a la cantant nordamericana Charmin Michelle en les seves visites a Europa i col.labora com a solista convidat amb artistes com Biel Ballester o la prestigiosa orquesta “La Locomotora Negra”. Toni Solà tocat en infinitat de festivals europeus i també al Marroc.
L'estil del grup d'en Toni Solà es mou pels parámetres del swing i el hard bop, creant una música de gran qualitat però al mateix temps d'una gran accessibilitat i elegància.