27 de maig del 2013

Cicle Clàssica: Jan Gazdzicki, piano | dimecres 5 de juny | Auditori 19:30h


El pianista Jan Gazdzicki  va fer el seu primer recital a l’edat d’onze anys a la Südhessischer Kultursommer. Des d’aleshores va tenir l’honor de tocar a llocs de prestigi com l’Auditori del Louvre a París, el Saló de la Filharmònica a Tallin, la Frauenkirche de Dresde i la Orquestra Filharmònica de Varsòvia. Va actuar a nombrosos països europeus com Alemanya, Suïssa, França, Polònia, Anglaterra, Noruega, Àustria i Estònia. Com solista, va tocar amb la Filharmònica d’Opole, la Sinfonisches Orchester der Stadt Heidelberg i amb la Capella Villa Duria.  | Entrada gratuïta | 

Va actuar com a solista i en conjunt de música de cambra als principals festivals de música d’Europa com per exemple el Weilburger Schlosskonzerte, el Festival de Divonne i el Schwetzinger Mozartfest.

Jan Gazdzicki és un sol·licitat músic de cambra – va actuar amb Leonard Elschenbroich, Sergey Khachatryan, Leticia Muñoz Moreno, Alina Pogostkina així com Alexander Zekke i va tocar conjuntament amb el Buchberger-Quartett. A més, és membre permanent del Consonare Trio.

El pianista ha participat en diferents produccions des de 1996 i Ars Musici va publicà la seva gravació d’audio amb peces de J.S. Bach i A. Honegger.

Els seus èxits en concursos de piano inclouen la distinció honorífica al Concurs Internacional de Radiodifusió Concertino Praga i el segon premi del Concurs Internacional de Joves Pianistes dels països del Mar Bàltic dedicats a l’obra de Frederic Chopin a Estònia.
Al 2012 va guanyar el 3er premi  al Concurs Internacional de Piano de Palma de Mallorca.

Va guanyar vàries vegades el primer premi al concurs de Bissing Willy a Hanau, Alemanya. A més, se li van concedir els premis especials de la Deutsche Stiftung Musikleben i de la Stadt Erlangen a la millor interpretació de música contemporània.

Jan Gazdzicki va rebre les seves primeres lliçons de piano a Varsòvia a l’ edat de set anys. Des de 1992 va residir a Alemanya, on va continuar el seu aprenentatge musical dirigit per Stefan Schmidt a l’escola de música Schöneck-Nidderau. Durant l’any acadèmic 2001/2002 es va convertir en Jungstudent sota la supervisió de Anatol Ugorski a la Hochschule für Musik de Detmold.

El pianista va finalitzar els seus estudis a la Hochschule für almizcle und Darstellende Kunst de Frankfurt, amb Catalina Vickers, i Joachim Volkman. Després de la seva graduació a 2008, va ampliar els seus estudis en un programa de post-grau a la classe mestra d’ Andrzej Jasinski a l’Akdemia Muzyczna de Katowice, Polònia, on actualment es troba fent el seu doctorat.