3 de febrer de 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-americà | dijous 13 de febrer | Auditori 10:00h |


Segona sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a Ron Howard amb la projecció del film “A Beautiful Mind”. | Entrada gratuïta |

Obsessionat amb trobar una  idea matemàtica original, el brillant estudiant John Forbes Nash (Russell Crowe) arriba a Princeton l’any 1947 per realitzar els sues estudis de postgrau. Es un noi estrany i solitari al que només comprèn el seu company d’habitació (Paul Bettany). Per fí, Nash fa un esbós d’una revolucionaria teoria y aconsegueix una plaça de professor al MIT. Alicia Lardé (Jennifer Connelly), una de les seves alumnes el deixa fascinat quan li mostra que les lleis de l’amor estan per sobre de les matemàtiques.  Gràcies a la seva prodigiosa habilitat per desxifrar codis es reclutat per Parcher William (Ed Harris), del departament de Defensa, para ajudar als EE.UU. en la Guerra Freda contra la Unió  Soviètica
Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general.
Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.
Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós.
Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.
Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.