4 de març del 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-americà | dijous 13 de març | Auditori 10:00h |



 Del cinema de la Guerra Freda a les pel·lícules en 3D
 

Sisena sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a Peter Weir amb la projecció del film “ Master and Commander”. | Entrada gratuïta |
 
1805. Guerres napoleòniques. Bonaparte domina Europa. Anglaterra aconsegueix resistir per que es la primera potència naval del mon. Precisament por això els mars es converteixen en un crucial i estratègic camp de batalla. A l’Atlàntic, el Surprise, una nau anglesa capitanejat per Jack Aubrey (Crowe), es atacat per sorpresa por un vaixell de guerra francès. Malgrat els greus danys soferts per la nau, Aubrey decideix navegar a través de dos mars per  interceptar i capturar al enemic. Es tracta d’una missió que pot determinar el destí de tota una nació.

Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general.
Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.
Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós.
Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.
Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.