10 d’abril del 2014

Concert Benèfic de Jazz: La Locomotora Negra | Diumenge 27 d’abril | Auditori 19:00h | Preu €20 |



 Concert benèfic a càrrec de La Locomotora Negra a benefici de la Fundació Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA). | Preu de l’Entrada €20 |


El proper diumenge 27 d´abril a les 19h es celebrarà a l´Auditori del Institut d´Estudis Nord Americans de Barcelona, la III edició de l´Acte Benèfic “No llores no te rindas” per a recaptar fons per a la investigació de la ELA (esclerosis lateral amiotròfica)

Tindrem el plaer de comptar amb l´actuació de la Big Band de Jazz La Locomotora Negra. Es va fundar el 1971 com a quintet fins arribar al dia d´avui, amb 17 membres. El seu estil s´orienta al Jazz negre en les seves vessants més populars. Com a model, pren les orquestres més famoses de l´Època Swing com les de Fletcher Henderson, Duke Ellington, Count Basie, etc. 

Aquest esdeveniment està gestionat per l´Associciacó Sierra Solidaria i està  patrocinat per Casa Tequilera Azteca.
També comptem amb la col.laboració de Sarova Catering, Traxtore, La Cueva del Tio Jesús , Keaton Comunicació i @edyvidal. Alguns d´ells donaran productes per a sortejar entre els assistents.

Les entrades es vendran de manera anticipada per Internet (més informació al blog: http://www.actobeneficoela.blogspot.com.es) i tindran un preu de 20€.

Com en cada edició, els beneficis recaptats aniran a CIBERER, concretament a la Unitat d´ELA de l´Hospital 12 de Octubre de Madrid.

La ELA (Esclerosis Lateral Amiotròfica) és una malaltia degenerativa de tipus neuromuscular que provoca paràlisi muscular progressiva. És mortal i a mesura que avança, els pacients pateixen paràlisi total, problemes al parlar, al mastegar i a l´empassar. La sensibilitat i la intel.ligència queden inalterades i mantenen els moviments oculars fins el final. 

Està inclosa dins de les denominades “malalties rares” o “minoritàries”, és molt poc coneguda degut a la baixa esperança dels qui la pateixen, el que fa que les ajudes econòmiques i els recursos que es destinen per a la investigació siguin escassos. El ritme de diagnosi i morts és constant. S´estima que a Catalunya hi ha 400 persones afectades (es diagnostiquen 2 casos per setmana), a Espanya, unes 4.000 (es diagnostiquen de 2 a 3 casos al dia i 900 casos anuals) i al món, unes 350.000.
Normalment moren per insuficiència respiratòria en un termini d´entre 2 a 5 anys.
Actualment la ELA no té cura, ni tractament, ni es coneixen les causes. Un 90% dels casos apareixen de manera esporàdica i només un 10% és d´origen hereditari (ELA familiar)
La Locomotora Negra ha realitzat també, sessions didàctiques a les Escoles Municipals de Barcelona i en diversos centres privats.  
Al llarg del seu historial, aquest conjunt ha acompanyat músics de talla internacional com Bill Coleman, Benny Waters, Gene “Mighty Flea” Conners, amb el que van enregistrar un disc, "Wild" Bill Davis, Harold Ashby, Willie Cook, Claude Bollilng i Scott Hamilton.