25 de març del 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-americà | dijous 3 d'abril | Auditori 10:00h |

Del cinema de la Guerra Freda a les pel·lícules en 3D




Novena sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a Clint Eastwood amb la projecció del film “ Grand Torino”. | Entrada gratuïta |

Walt Kowalski (Clint Eastwood), un treballador de l'automòbil jubilat, ocupa el seu temps amb reparacions domèstiques, cervesa i visites mensuals al perruquer. Encara que l'últim desig de la seva difunta esposa va ser que confessés, per a Walt, un ressentit veterà de la Guerra de Corea que manté el seu rifle M -1 net i llest, no hi ha res confessar. Aquells als quals solia considerar els seus veïns s'han traslladat o han mort i han estat substituïts per immigrants hmong, del sud-est asiàtic, que ell menysprea. 

Ofès per pràcticament tot el que veu: els ràfecs caiguts, la gespa descuidada i els rostres estranys que l'envolten, les colles sense propòsit d'adolescents hmong, llatins i afroamericans que creuen que el barri els pertany, els estranys immadurs en què s'han convertit seus fills; Walt només espera que arribi la seva última hora. Fins a la nit que algú intenta robar el seu Gran Torino del 72. Tan lluent com estava el dia en que el mateix Walt va ajudar a treure'l de la cadena de muntatge fa dècades, el Gran Torino fa que el seu tímid veí adolescent, Thao (Bee Vang), entri en la seva vida quan les bandes hmong pressionen al noi per que intenti robar. Però Walt ho impedeix, convertint-se en el reticent heroi del barri, especialment per a la mare i la germana gran de Thao, Sue (Ahney Her), que insisteix que Thao treballi per Walt per esmenar la seva conducta.

Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general. 

Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.

Aquesta activitat e
stà dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós
Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.


Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.