31 de març del 2014

Cicle Clàssica: Songs of the Americas / Canciones de las Américas | dimecres 9 d’abril | Auditori 19:30h | Entrada Gratuïta |




El trio format per Patricia Caicedo, Soprano; Nicos Stavlas, Piano i Josep Bracero, Viola ens ofereixen un recital de cançons americanes de Colòmbia, Argentina, Brasil i Estats Units. | Entrada gratuïta | 

Patricia Caicedo, sopranoés una de les intèrprets més reconegudes en el mon de la música artística llatina-americana i espanyola. Aquesta hispano-colombiana ha cantat arreu del mon amb gran èxit per part del públic i de la critica. Cantant en espanyol , portuguès , català , quítxua i nàhuatl, dibuixa el món de la bellesa , la poesia i calidesa que és la cançó artística Iberoamericana .

Els seus CD inclouen : Aus i Somnis : Art Colombià Cançons de Jaume Lleó ( 2011 ) , Estrela é Lua nova ... ( 2011 ) , Del meu Latin Songs de tots els temps ( 2010 ) , A la meva ciutat Nativa - Cor Llatí - To My Native City ( 2005 ) i Lied : cançons d'art d'Amèrica Llatina ( 2001 ).

Patricia Caicedo dóna regularment concerts, conferències i classes magistrals, i és Artist - in - Residence a les principals universitats dels Estats Units. Els seus llibres La cançó artística d'Amèrica Llatina: Una Antologia Crítica i Recursos interpretatius per Cantants, La cançó artística colombiana - Jaume Lleó : Anàlisi i compilació de les seves obres per veu i piano: Vol. 1 i 2, i La cançó artística boliviana són llibres de referència en el camp.

La Dra. Caicedo és fundadora i directora artística del Festival de la Cançó de Barcelona ® , dóna cursos i concerts dedicats a l'estudi de la història i la interpretació de la cançó artística llatinoamericana i espanyola. Té un títol de Doctora en Medicina per l'Escola Colombiana de Medicina i és Doctora en Musicologia per la Universitat Complutense de Madrid

Nicos Stavlas, PianoVa néixer a Grècia l’any 1983. Ha participat en diversos concursos i ha guanyat prestigiosos premis. Va estudiar a l'Escola de Música de Serres (Elina  Grammatopoulou) , al Conservatori Nacional de Tessalònica (Igor Petrin, Diploma i Primer Premi, 2003) i a la Universitat de Macedònia, Tessalònica (Vinia Tsopela, BMus amb distinció, 2005 ).

Al 2005 es va traslladar a Londres, on va estudiar al Royal College of Music amb Yonty Salomó i Kathron Sturrock , recolzat financerament tant per la Fundació de Beques de l'Estat grec com pel MCR, i va obtenir un Màster en Piano amb distinció el 2007.

Ha participat en diversos concursos i va guanyar, entre d'altres, dos primers premis en concursos Panhel · lènica així com dos segons premis en el Concurs Thymis G., Grècia. Ha aparegut en diverses ocasions com a solista amb orquestres a Grècia i Albània, i ha donat recitals com a solista i músic de cambra a Grècia, Albània, Itàlia, Espanya, Bèlgica, EUA i el Regne Unit.

És també membre de la Vladimir i Estragon Piano Duo, amb la qual apareix sovint. 

Nikos va obtenir recentment un doctorat en Piano Performance Practice a Goldsmiths per la Universitat de Londres sota la supervisió de Keith Potter i Andrew Zolinsky . La seva àrea d'investigació és va centrar en  Ludwig , una pel · lícula i una composició musical de Beethoven pel Compositor argentí Mauricio Kagel. 

Josep Bracero , viola. Va néixer a Girona i va estudiar  al Conservatori de la seva ciutat , abans de traslladar-se a Tolosa , on es va especialitzar en la viola barroca al " Conservatori Regional" amb Gilles Colliard . 

Va continuar els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb Paul Cortese, David Quiggle i Jonathan Brown, així com el Quartet Casals a l'ESMUC. Va finalitzar els seus estudis a Saarbrücken, Alemanya, on va estudiar en la " Hochschule für Musik Saar " amb Jone Kaliunaite. 

Ha assistit a classes magistrals amb diversos professors, com Benjamin Rivinius , Emile Cantor, Carol Rodland, Barbara Westphal i Thomas Riebl. Ha tocat en diverses orquestres professionals, incloent la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern i l'Orquestra Simfònica de Navarra .

Actualment és membre de l'ONCA ( Orquestra Nacional Clàssica d' Andorra ), Orquestra de Cambra Terrassa 48, Ensemble Athenea, així com membre fundador del quartet de 4xdo. Té un paper actiu en la Jove Orquestra  Athenea com a intèrpret, professor i coordinador i sovint col · labora com a freelance amb el conjunt de música contemporània Barcelona 216 , l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, la Camerata 432 i altres conjunts. Actualment Josep toca una viola d’en David Bagué del 2010

PROGRAMA:

Colòmbia:
Jaime León (1921- )
·         Más que nunca (poesia de Maruja Vieira
·         Siempre ( poesia de Alfredo Gómez Jaime)
Ciclo de canciones infantiles:
·         Pequeña, pequeñita
·         El muñeco dormilón
·         Caballito de madera
·         Viaje
·         La tunda para el negrito
·         El columpio

Argentina
Carlos Gustavino (1912-2000)
·         La rosa y el sauce (poesia de Fernán Silva)
Alberto Ginastera (1903-1963)
·         Canción a la luna lunanca (poesia de Fernán Silva Valdés)
Astor Piazzolla (1921-1992)
·         Gran tango

USA
Stephen Foster (1826-1864)
·         My old Kentuckyu homr
·         Jeanie with the light Brown hair
·         Beatuiful dreamer
·         Hard times come again no more
Victor Herbert (1859-1924)
·         When you are away
Craig Russell (1951-
·         Driving away
·         Please stop the car
Brasil
Edmundo Villani-Cortés (1932-
·         Valsinha de roda
Valdemar Henrique (1905-1995)
·         Rolinha
Marlos Nobre (1939-
·         Dengues de Mulata Desinteressada