17 de maig del 2011

Conferència: "El paradigma de la biodiversitat antàrtica: una selva sota el desert de gel" | dijous 26 de maig

El Dr. Josep Maria Gili, expert en Biologia Marina i Oceanogràfica i Professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), serà l'encarregat de tancar el 'Cicle Antàrtida' que es va iniciar el passat 23 de març amb la inauguració de l'exposició 'Antàrtida. La vida al límit'  i que finalitzarà el proper dijous 26 de maig amb aquesta darrera conferència que tindrà lloc a l’àtic de l’IEN a les 19:15h.

Per encuriosir-vos abans d'assistir a aquesta conferència sota aquest títol tan suggerent només haureu de llegir unes paraules que el Dr. Gili va dir durant una entrevista pel diari "La Voz de Asturias":  "...se empezó a ver que la biodiversidad de la Antártida era mayor, mucho más rica, de lo que se pensaba. La selva es el lugar terrestre donde existe una mayor biodiversidad, y lo más parecido en el mar hasta ahora eran los arrecifes de coral. Pero la biodiversidad de la Antártida resulta que aún es mayor, a pesar de ese desierto de hielo."
  
Us recordem que aquest serà també el darrer dia per poder visitar l'exposició que està oberta al públic en horari de 10 a 20h.

Cartell de la conferència
| Entrada gratuïta | 

Música clàssica: concert de Alfredo Salvador, piano | dimecres 25 de maig

El proper dia 25 de maig a l'Auditori de l'IEN -19:30h- podrem gaudir novament d'un concert de piano aquesta vegada a càrrec de Alfredo Salvador.
Nascut a La Havana el 1985 va començar a estudiar piano al seu país natal. És Graduat Superior de piano pel Conservatori del Liceu. Aquest pianista i professor d'orígen cubà ha estudiat amb mestres com Stanislav Pochekin, Josep Colom, Cecilio Tieles, Angel Soler, Tensy Krismant i ha rebut consells de Joaquím Soriano, Melani Mestre i Eugenia Gabrieluck.
Alfredo Salvador ha obtingut nombrosos premis com ara: primer premi al concurs Vilafranca del Penedès (2007), primer premi a l'ARJAU (2005), primer premi al concurs de l'associació PEMAC, segon premi al concurs Vilaseca-Salou i segon premi del Concurs Internacional de Joves Intèrprets de Piano Eugènia Verdet 2010.
Ha actuat en sales com el Casal del Metge de Barcelona, l'Escola Industrial de Barcelona, la sala Pau Casals del Vendrell i el Colegio de Médicos de Madrid, entre d'altres.

Si desitgeu sentir una de les seves peces abans del concert aquí teniu un exemple.

Programa del concert 
| Entrada gratuïta |