2 de desembre del 2013

Cicle Clàssica: Cor de Cambra Dyapason & The Ripieno Consort | dimecres 11 de desembre | Auditori 19:30h


El Cor de cambra Dyapason i The Ripieno Consort tocaran conjuntament a l’Auditori de l’Institut.
| Entrada gratuïta | 

El Cor de Cambra Dyapason, es funda l’any 1988 sota la direcció de Teodor Roura amb la intenció d’interpretar un repertori que en aquells moments és poc habitual. Des de la seva fundació, el Cor de Cambra Dyapason ha participat amb regularitat en diferents cicles musicals.
De les actuacions realitzades en els darrers anys destaquen:
L’any 2011 va actuar a l’acte d’investidura com a “Doctor Honoris Causa” per la Universitat de Barcelona de la soprano Montserrat Caballé.
Al març de 2012 va interpretar l’Stabat Mater de Pergolesi amb l’orquestra The Ripieno Consort i a l’octubre la cantata Der Rose Pilgerfarht de Robert Schumann per a solistes (membres del cor), cor i piano.
Enguany i conjuntament amb l’Òpera de cambra de Sant Cugat ha representat  La Bella Helena de Jacques Offenbach. Ell juny passat estrenà l’òpera Cendrillon de Pauline Viardot inèdita al nostre país.
La seva discografia es composa de diferents enregistraments dedicat a l’obra de Francesc Juncà, Joaquim Nin-Culmell, Josep Soler així com un monogràfic amb obres del manuscrit renaixentista conegut com el “Cançoner de Barcelona publicats pels segells Columna Musica i Ars Harmònica

The Ripieno Consort
L’orquestra The Ripieno Consort amb Àngel Villagrasa com a director està especialitzada en la interpretació de música barroca amb criteris històrics, és a dir, fent servir tècniques interpretatives del s. XVIII, cosa que permet aproximar-se d’una manera més fidel al so original de l’època del Barroc. En aquest sentit, l’estudi dels manuscrits originals i de tractats interpretatius de l’època són elements que, entre d’altres, ens possibiliten esbrinar quina era la concepció de la música i de la interpretació per part dels propis compositors.
Com a actuacions més destacables de The Ripieno Consort, l’any 2007 va interpretar l’òpera L’Orfeo de Monteverdi amb La Fura dels Baus, amb molt bona acollida per part de la crítica especialitzada. També destaquen les seves versions de El Messies de Handel i El Gloria RV 589 de Vivaldi, així com un ampli programa instrumental Barroc.
PROGRAMA
SUITE DE WEST SIDE STORY de L. BERNSTEIN (arr. Jan van der Goot)
I Feel Pretty
Somewhere
America
Tonight
SELECCIÓ DE L’ORATORI MESSIAH de G.F. HAENDEL
Symphony
And the glory of the Lord  (cor)
O thou that tallest good tidings  (alto/ cor)
For unto us a Child is born (cor)
He shall feed His flock  (soprano/alto)
His yoke is (cor)
Thou art gone up on high (baix)
The Lord gave the word  (cor)
Why do the nations (baix)
Let us break their bonds asunder (cor)
Hallelujah  (cor)
Worthy is the Lamb/Amen (cor)