14 de gener del 2014

Concert de Clàssica: Bernat Català i Cristina Pérez | dimecres 22 de gener | Auditori 19:30h | Entrada gratuita |


La Cristina i en Bernat ens introdueixen al món de les bandes sonores interpretant les joies musicals que ens han acompanyat al llarg de tantes pel·lícules.
| Entrada gratuïta | 


Bernat Català, piano
Inicia els seus estudis musicals a l’edat de 5 anys amb la professora Candelaria Cabrera. Al 2008 va accedir al CMMB per cursar el grau professional amb la professora i catedràtica de piano Mª Jesús Crespo, amb qui va estudiar fins l’any 2013 a l’ESMUC, on va entrar amb les màximes qualificacions en les especialitats d’interpretació i composició. Actualment estudia al mateix centre amb el professor Denis Lossev.
Ha estat becat pel CEP (Centre d’Estudis Pianístics), a través del qual ha rebut classes magistrals de mestres del piano com Alan Weiss i Vladislav Bronevetzky. També ha treballat amb altres destacats professors com Albert Attenelle, Alba Ventura, Luiz de Moura Castro, Claudio Martínez-Mehner, Yuri Bogdanov, Tamara Russanova i Igor Chernavsky, entre d’altres.
És mereixedor de diversos premis. Els destacats són: 1r premi concurs Arjau (2004, 2005 i 2013), 1r premi internacional “Ciutat de Berga” (2005),1r premi Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès (2006) i 2n premi i premi especial “Chopin” (2010), 1r premi del concurs Isaac Albéniz de Girona (2011 i 2013), entre d’altres.
Cristina Pérez Esteban, violí
Nascuda l’any 1992. Va iniciar els seus estudis musicals al  Conservatori Professional “José Peris Lacasa” d’Alcañiz (Terol), dirigida pel professor David Herrera De La Cruz durant tota la seva estada al centre. Va culminar els estudis amb les màximes qualificacions l’any 2009.
Ha rebut classes de la prestigiosa violinista Ala Voronkova. Després de superar les proves d’accés, actualment cursa estudis superiors de música en l’especialitat de violí a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb la professora Eva Graubin.
Ha realitzat diversos cursos amb els professors Juan José Olives, Roi Cibrán, Juan Luis Gallego, Bruno Vidal, Rolando Prusak, Joaquín Torre, David Mata, Abel Tomàs i ha rebut classes magistrals de Shinkiung Kim i Alexandru Gavrilovici.
Guanyadora de diferents premis en concursos de música de cambra. L’any 2007 va obtenir una plaça de becària a la Jove Orquestra Simfònica de Castelló amb la que ha realitzat concerts a Àustria, Eslovènia, França, Alemanya, Hongria i Espanya, sota la batuta del director Sergio Alapont. Actualment forma part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de la Joven Orquestra Nacional de Espanya.
Ha tocat com a solista a Saillagouse (França), Teatre Fortuny (Reus), Teatro Municipal de Alcañiz i en diferents sales culturals de Barcelona.
El seu violí és del Taller de Lutheria de Laurent López (Madrid).

PROGRAMA

ETERNALLY- Charles Chaplin
CONCERT PER VIOLÍ N.3 - W.A.Mozart
EL GRAN DICTADOR - Charles Chaplin
LES MISÉRABLES (On my own) - P. Schönberg
MY FAIR LADY - F. Loewe
STAR WARS - J. Williams
MARIA (West Side Story) - B. Bernstein
THE PHANTOM OF THE OPERA - A. Lloyd Weber
LA LLISTA DE SCHINDLER - J. Williams