11 de març del 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-americà | dijous 20 de març | Auditori 10:00h|


Del cinema de la Guerra Freda a les pel·lícules en 3D

  
Setena sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a George Clooney amb la projecció del film “ Good night and good luck”. | Entrada gratuïta |

" Bona nit , i bona sort" esdevé durant els primers temps del periodisme televisiu als EUA , en la dècada dels 50 . És la crònica de l'autèntic enfrontament entre Edward R. Murrow ( David Strathairn ) , presentador de les notícies, el senador Joseph McCarthy i el Comitè d'Activitats Antiamericanes . Amb la ferma voluntat d'informar dels fets i il · lustrar a l'audiència , Murrow i el seu incondicional equip- capitanejat pel seu productor Fred Friendly ( George Clooney ) i Joe Wershba ( Robert Downey Jr ) des de la sala de redacció d' la CBS - fan front a les pressions corporatives i dels patrocinadors per examinar les mentides i les tàctiques alarmistes perpetrades per McCarthy durant la seva " caça de bruixes " comunista . Quan el senador reacciona acusant al presentador de ser comunista , s'erigeix ​​una enorme indignació pública . En aquell clima de por i repressió , l'equip de la CBS va seguir endavant sense atendre a precs . La seva tenacitat finalment va valer la pena quan el mateix McCarthy va haver de presentar-se davant el Senat i va ser desposseït del poder una vegada que les seves mentides i abusos van quedar per fi al descobert

Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general.
Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.
Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós.
Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.
Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.