10 d’abril de 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-Americà | Dijous 24 d’abril | Auditori 10:00h|

Del cinema de la Guerra Freda a les pel·licules en 3DOnzena sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a Win Wenders amb la projecció del film “ Land of Plenty”. | Entrada gratuïta |

Utilitzant els carrers del centre de Los Angeles com a fons, "Land of plenty”  és un conmovedor assaig, esquitxat d'humor sobre l'Amèrica contemporània. Wenders fa un retrat dels Estats Units a partir de dues perspectives molt diferents: a través dels ulls de Paul (John Diehl), un veterà del Vietnam excessivament patriòtic i obsessiu, que viu en un deliri de desconfiança davant la por a un nou atemptat i investiga pel seu compte a tots els àrabs que considera sospitosos, i des del punt de vista de la seva neboda Llana (Michelle Williams), una jove idealista i amb creences religioses que ha viscut a Europa i Àfrica que torna al seu país amb el desig de convertir-lo en una terra lliure, oberta i generosa. El seu és l'únic llaç familiar que mantenen, el que els porta a una relació especial que es referma quan assisteixen casualment a un incident que té com a protagonista un vagabund àrab.

Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general.
Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.
Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós.
Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.

Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.