6 de juny del 2014

Gran concert de Jazz de Final de Temporada: La Jove Big Band del Taller de Músics | dimecres 18 de juny | Terrassa 19:30h


Vine a passar un bona estona amb La Jove Big Band del Taller de Músics!! Ja ha arribat el bon temps i amb ell s'anuncia ja la fi de curs. Com cada any l'IEN porta la música en directe a l'aire lliure per gaudir del millor ambient a la nostra terrassa. Música alegre i vital, música per ballar i per gaudir acompanyats de professors, companys, família i amics. La Jove Big Band del Taller de Músics ens acompanyaran un any més per celebrar el final de la temporada de Jazz.  | Entrada gratuïta | 

La Big Band és la gran orquestra del jazz. Prop d’una vintena de músics a l’escenari descarreguen una fabulosa energia que ha magnetitzat a tots tipus de públics des de fa gairebé 100 anys. Als anys 20 van començar les primeres orquestres que van tenir la seva primera era daurada amb l’era del swing.


Des de llavors, la formació ha evolucionat molt i la seva història està plena de noms que ja són llegenda de la música.

Dins la formació acadèmica que reben els alumnes de la Jove Big Band, aquest curs hem fet un estudi històric de la Big Band, aprenent com ha canviat la manera de tocar, de sonar, d’interpretar, d’escriure amb el pas del anys. I els alumnes han aprés a adaptar-se a cada estil i a cada època.

Així al concert podem gaudir de la música de pioners com Fletcher Henderson, Tommy Dorsey o Benny Goodman, dels grans noms del Swing com Duke Ellington, Count Basie, de l’energia de les orquestres hard-bop com Stan Kenton, Buddy Rich o Thad Jones, fins a la sonoritat més contemporània de Bob Mintzer o Gordon Goodwin.

En poc més d’una hora, podrem gaudir d’un viatge en el temps amb la música de Big Band.