12 de desembre del 2012

Concert de Jazz & Blues: The Rosa Parks Concert | dimecres 19 de desembre | Auditori 19:30h


The Rosa Parks Concert forma part del projecte teatral i musical “Strange Fruit” de la Companyia del Fur. Aquest projecte neix per recordar a Rosa Parks en el any que es celebra el centenari del seu naixement. La seva història és tota una lliçó i un referent a recordar.  | Entrada gratuïta | 
El programa d’aquest concert fa un repàs musical del període de la història americana que va viure Rosa Parks. Una Amèrica segregada, on als negres no se’ls permetia ocupar el mateix espai que ocupaven els blancs. A l'any 1955, un petit gest de Parks -dir "no"- quan el conductor de l’autobús públic en el qual ella tornava a casa va obligar-la a aixecar-se del seu seient per cedir-lo a un jove blanc, va ser el detonant d'un canvi històric.

El públic podrà recordar aquest petit gran gest a través d’una tria de cançons representatives de l'època com Steal Away de Wallace Willis, We shall overcome de  Charles Tindley, Black and blue de Fats Waller (Lois Amstrong  version), Strange Fruit de Lewis Allan (Billy Holiday version) entre altres.