12 de novembre del 2013

Concert de Jazz: Kunta Kintet | dijous 21 de novembre | Auditori 19:30h

Kunta-Kintet es un projecte de recent creació sorgit de l’Escola Superior d’Estudis Musicals-Taller de Músics. Aquesta coneguda institució barcelonesa, pionera a España i amb més de 30 anys de trajectòria en l’ensenyament del jazz, la música moderna i el flamenc, ha propiciat des de sempre el retrobament i la col·laboració entre artistes amb múltiples orientacions i recorreguts musicals. Aquest quintet no es una excepció a aquesta filosofia, doncs si alguna cosa tenen en comú els seus components és precisament la diversitat de bagatges estilístics amb el que han nodrit la seva variada experiència. | Entrada gratuïta |
Jordi Ruiz Farrés (baix) treballa en formacions de diverses èpoques, des de música tradicional fins a la música electrònica.
Miquel Just (saxo tenor) és un músic polifacètic que després de començar  els seus estudis de clàssica a València, la seva ciutat natal, es va traslladar a Barcelona on va realitzar estudis de jazz i música moderna per completar així la seva formació. Ha tocat a festivals com Pirineos Sur o el Más i Más festival de Barcelona on va participar recentment acompanyant al trompetista Jerry González.
Arnau Altimir (bateria) es va iniciar musicalment als 3 anys fins que als 7 va decidir decantar-se pel seu instrument actual; ha tingut com a professors a Pep Solà, David Gómez i Esteve Pi, entre d’altres.
Alex González (guitarra) va començar a tocar als 6 anys. A la recerca d'una veu pròpia, va rebre la influència de molts estils i èpoques, però sobretot la música amb arrel negra. 
Jose Carrasco (teclats) ha rebut una formació clàssica de piano, compaginada amb estudis de percussió llatina i activitats de composició diverses pel teatre, publicitat i videojocs.
El punt de trobada estilístic d’aquest grup heterogeni és -com no podia ésser d’una altra manera per la seva naturalesa híbrida- el jazz, entès en seu sentit ampli com font d’inspiració lliure centrat en l’ improvisació. Encara que el nom de la formació apunta als orígens més “arcaics” el seu repertori passa per un grapat de creadors de les tres últimes dècades (els Brecker, Corea, Metheny, Scofield, etc.), passant del funk a la bossa, del groove al free, del modal al fusion. Esperem que el còctel sigui del vostre gust!


1 comentari:

Unknown ha dit...

http://www.50x7.com/cool/