28 d’abril del 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-Americà | Dijous 8 de maig | Auditori 10:00h|

Del cinema de la Guerra Freda a les pel·lícules en 3D



Dotzena sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a Paul T. Anderson amb la projecció del film “There will be blood”. | Entrada gratuïta |

Ambientada a la frontera de Califòrnia a principis del segle XX, la història relata l'èxit de Daniel Plainview ( Daniel Day - Lewis ), que passa de ser un miner extremadament pobre que cria al seu fill sense cap ajuda, a convertir-se en un magnat del petroli fet a si mateix. Gràcies a un misteriós buf, Plainview descobreix l'existència d'un mar de petroli sota la terra d'un petit poble de l'Oest, i es porta al seu fill, HW ( Dillon Freasier ), a provar sort en el polsegós Little Boston. I és en aquest poble perdut, en el qual l'única diversió gira entorn de l'Església pentecontista del carismàtic pastor Eli Sunday ( Paul Dano ), on Plainview i HW donaran el cop de les seves vides. Però a mesura que el petroli els va fent cada vegada més rics, els conflictes van apareixent: la corrupció, la mentida i les ingents quantitats de petroli posaran en perill valors humans com l'amor, l'esperança  la solidaritat, la confiança, l'ambició i fins i tot el vincle entre pare i fill, per acabar en un remolí de violència i autodestrucció

Aquest cicle, a l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general.


Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.


Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós.


Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.

Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.