28 d’abril del 2014

Cicle Clàssica: Cançons d’amor i absència | Dijous 8 de maig | Auditori 19:30h | Entrada: € 6 |



El duo format per Patricia Caicedo, Soprano; Nicos Stavlas, Piano ens ofereixen un viatge pels sentiments més profunds de l’ésser humà amb alguns dels textos poètics més bells de les llengües catalana, castellana i portuguesa. | Preu Entrada : € 6 | 

Patricia Caicedo, soprano, és una de les intèrprets més reconegudes en el món de la música artística llatina-americana i espanyola. Aquesta hispano-colombiana ha cantat arreu del mon amb gran èxit per part del públic i de la critica. Cantant en espanyol , portuguès , català , quítxua i nàhuatl, dibuixa el món de la bellesa , la poesia i calidesa que és la cançó artística Iberoamericana .

Els seus CD inclouen : Aus i Somnis : Art Colombià Cançons de Jaume Lleó (2011), Estrela é Lua nova ... (2011), Del meu Latin Songs de tots els temps (2010) , A la meva ciutat Nativa - Cor Llatí - To My Native City (2005) i Lied: cançons d'art d'Amèrica Llatina (2001).

Patricia Caicedo dóna regularment concerts, conferències i classes magistrals, i és Artist - in - Residence a les principals universitats dels Estats Units. Els seus llibres La cançó artística d'Amèrica Llatina: Una Antologia Crítica i Recursos interpretatius per Cantants, La cançó artística colombiana - Jaume Lleó : Anàlisi i compilació de les seves obres per veu i piano: Vol. 1 i 2, i La cançó artística boliviana són llibres de referència en el camp.

La Dra. Caicedo és fundadora i directora artística del Festival de la Cançó de Barcelona ® , dóna cursos i concerts dedicats a l'estudi de la història i la interpretació de la cançó artística llatinoamericana i espanyola. Té un títol de Doctora en Medicina per l'Escola Colombiana de Medicina i és Doctora en Musicologia per la Universitat Complutense de Madrid

Nicos Stavlas, Piano. Va néixer a Grècia l’any 1983. Ha participat en diversos concursos i ha guanyat prestigiosos premis. Va estudiar a l'Escola de Música de Serres (Elina  Grammatopoulou), al Conservatori Nacional de Tessalònica (Igor Petrin, Diploma i Primer Premi, 2003) i a la Universitat de Macedònia, Tessalònica (Vinia Tsopela, BMus amb distinció, 2005).

Al 2005 es va traslladar a Londres, on va estudiar al Royal College of Music amb Yonty Salomó i Kathron Sturrock, recolzat financerament tant per la Fundació de Beques de l'Estat grec com pel MCR, i va obtenir un Màster en Piano amb distinció el 2007.

Ha participat en diversos concursos i va guanyar, entre d'altres, dos primers premis en concursos Panhel · lènica així com dos segons premis en el Concurs Thymis G., Grècia. Ha aparegut en diverses ocasions com a solista amb orquestres a Grècia i Albània, i ha donat recitals com a solista i músic de cambra a Grècia, Albània, Itàlia, Espanya, Bèlgica, EUA i el Regne Unit.

És també membre de la Vladimir i Estragon Piano Duo, amb la qual apareix sovint. 

Nikos va obtenir recentment un doctorat en Piano Performance Practice a Goldsmiths per la Universitat de Londres sota la supervisió de Keith Potter i Andrew Zolinsky. La seva àrea d'investigació és va centrar en  Ludwig, una pel · lícula i una composició musical de Beethoven pel Compositor argentí Mauricio Kagel