6 de maig del 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-americà | Dijous 15 de maig | Auditori 10:00h |


Del cinema de la Guerra Freda a les pel·licules en 3D




Tretzena sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a Thomas McCarthy amb la projecció del film “The Visitor”. | Entrada gratuïta |


 Walter Val ( Richard Jenkins ) és un vidu professor d'Economia al Connecticut College que viu una existència solitària. Omple les hores practicant lliçons de piano amb la Karen en un esforç per emular a la seva difunta esposa, una pianista clàssica mentre treballa en un llibre nou, tot i que els seus esforços en ambdues activitats no li donen cap resultat encoratjador. Quan se li demana que presenti un escrit en la conferència acadèmica de la Universitat de Nova York dubte a accedir-hi, atès que n’és el co- autor però no va col · laborar en la seva realització, tan sols el va llegir. Charles, el seu cap de departament insisteix i convenç a Walter perquè hi assisteixi .

Quan arriba a l'apartament que té a Nova York, és sorprès per una jove parella que viu allà, i a la qual suposadament un home anomenat Iván els ha llogat l'immoble. Ells són Tarek (Haaz Sleiman) un músic sirià - palestí i Zeinab (Danai Jekesai Gurira), una dissenyadora de joies ètniques del Senegal. Tots dos són immigrants il·legals . En comprendre que la seva estada allí era fruit d'una estafa , tots dos es disculpen i decideixen marxar, per després recollir les seves coses i abandonen el pis. Un cop han marxat, Walter revisa el seu antic apartament i allà descobreix una fotografia emmarcada i oblidada per la parella, a la qual surt a buscar per lliurar-la-hi, i veient que no tenien on anar, els ofereix quedar-se un temps en el seu apartament. Durant els següents dies, es desenvolupa lentament una amistat entre ells, especialment entre Walter i Tarek. Aquest li ensenya a Walter a tocar el djembe (tambor africà) i poc a poc es forja una relació d'amistat entre ells.

Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general. 

Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.

Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós

Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.


Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.