20 de maig del 2014

La Història del Cinema Contemporani Nord-americà | Dijous 29 de maig | Auditori 10:00h | Entrada Gratuïta |

 Del cinema de la Guerra Freda a les pel·licules en 3D


Quinzena i última sessió del Cicle de cinema contemporani a l’IEN dedicada a James Cameron amb la projecció del film “Avatar”. | Entrada gratuïta |


 Any 2.154, Jake Sully (Sam Worthington), un ex- marine condemnat a viure en una cadira de rodes, continua sent, tot i això  un autèntic guerrer. Precisament per això ha estat designat per anar a Pandora, on algunes empreses estan extraient un mineral estrany que podria resoldre la crisi energètica de la Terra. Per contrarestar la toxicitat de l'atmosfera de Pandora, s'ha creat el programa Avatar, gràcies al qual els éssers humans mantenen les seves consciències unides a un avatar, un cos biològic controlat de forma remota que pot sobreviure en l'aire letal. Aquests cossos han estat creats amb ADN humà barrejat amb ADN dels nadius de Pandora, els Na'vi . Convertit en avatar, Jake pot caminar altra vegada. La seva missió consisteix a infiltrar-se entre els Na'vi , que s'han convertit en el major obstacle per a l'extracció del mineral. Però quan Neytiri , una bella Na'vi ( Zoe Saldana ), salva la vida de Jake, tot canvia: Jake, després de superar certes proves, és admès en el seu clan. Mentrestant, els homes esperen els resultats de la missió de Jake

Aquest cicle, al l’igual que s’ha fet en anys anteriors, està organitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta també d’una activitat d’extensió universitària amb crèdits de lliure elecció però oberta al públic en general.

Totes les sessions aniran precedides de la introducció d’un especialista, la projecció del film i, si s’escau, un col·loqui final.

Aquesta activitat està dirigida pel Doctor en Història Contemporània i Cinema de la UB, Josep Maria Caparrós.

Els estudiants de la UB podran aconseguir 6 crèdits de lliure elecció per als alumnes de la Llicenciatura i 4 per als alumnes del Grau d'Història.

Per l'avaluació es tindran en compte l’assistència i l’aprofitament.