5 de desembre del 2012

Cicle Classica: Musicus, Flautes Dolces del Coll de Barcelona | dimecres 12 de desembre | Auditori 19:30h


Aquest any 2012 fa 26 anys que va començar una tasca engrescadora, complicada i difícil. Musicus torna a reeixir.
L’any 1968 en Francesc Vilasís va fundar Musicus, una orquestra de flautes dolces, amb l’aquiescència d’uns quants amics, que va tenir una vida de catorze anys.
| Entrada gratuïta | 

El 1983 Musicus es va dissoldre per,  entre altres afers, un ictus cerebral que va patir el seu director i fundador Francesc Vilasís.

El 1980 Pepita Perelló –dona del fundador- va assumir la direcció de la “Coral Mare
de Déu del Coll” on en Francesc Vilasís va incorporar-se com a cantaire a la corda dels baixos i com a professor de classes de flauta dolça del qui aleshores n’era president, en Josep Maria Riera. Durant aquest període també va donar classes de flauta als nens i nenes de les Caramelles Infantils del Coll i així va néixer l’embrió
dels futurs Musicus.

El 24 de gener de 1986 en Francesc Vilasís va dirigir el primer concert, acompanyant la Coral Mare de Déu del Coll, i durant tretze anys Musicus va interpretar una gran quantitat de concerts arreu de Catalunya.

Desgraciadament l’any 1999 en Francesc Vilasís va patir un segon ictus i Pepita Perelló es va fer càrrec de la direcció de Musicus, Orquestra de Flautes Dolces del Coll de Barcelona.

Però -en paraulles de Pepita Perelló - tot el mèrit és d’en Francesc Vilasís, perquè
va ser valent, perquè va creure en ell mateix, i gràcies a la seva tossuderia i la seva intel·ligència, en un moment tan crític de la seva vida, va saber que sempre calia
mirar endavant.